• knipsel-1
  • screenshot1800-1
  • screenshot2800_schaduw
  • screenshot2801_schaduw
  • screenshot2802_schaduw

Clipit

Clipit social monitoring tool

De klant

Clipit verzamelt al sinds 2001 online nieuws voor organisaties. Waar zij begonnen met driehonderd berichten per dag van vooral nieuwssites, zijn zij met dagelijks miljoenen berichten uitgegroeid tot de meest complete monitoringtool van Nederland.

Het project

De Clipit diensten worden dagelijks gebruikt door duizenden gebruikers. Deze gebruikers ervaren de Clipit diensten onder andere via de online user interface bestaande uit:

1. Dashboard(s) met drill-through mogelijkheden, filters, grafieken en analyses
2. Configuratieschermen die kunnen worden gebruikt om nieuwe campagnes in te stellen
3. Acties uitvoeren op berichten, zoals sentiment wijzigen, PR-waarde herberekenen en status toekennen

De voormalige front-end was aan vernieuwing toe. Clipit kwam daarom bij Applify terecht.  De bedoeling was om een nieuwe portal front-end op te zetten die een veel meer interactieve ervaring zou bieden aan de gebruikers.

De uitdaging

Sjaak Janssen, Co-founder van Clipit:
“Om dit project te realiseren hadden wij snel ervaren mensen nodig op het gebied van C# , MSSQL en HTML5. Er was reeds een bestaande portal waarbij de bestaande functionaliteit zoveel mogelijk behouden moest blijven. Gedurende het project heeft Applify ook de database geoptimaliseerd. Dit was noodzakelijk om aan de gewenste functionaliteit te kunnen voldoen”.

Welke ‘skills’ zijn er ingezet om tot het gewenste resultaat te komen?
Moderne HTML5 interfaces en geavanceerde kennis op het gebied van MSSQL databases met een énorme hoeveelheid data.

Waarom de keuze om samen te werken met Applify?
“Applify was al eerder een betrouwbare partner gebleken in voorgaande projecten. Dankzij hun flexibele instelling en technische know-how hebben we alles kunnen realiseren wat we voor ogen hadden.

Er werkten meerdere engineers met verschillende expertises aan het project, wat ook noodzakelijk was gezien de complexiteit van het project. Toen door een aantal tegenvallers het project  dreigde uit te lopen werd door Applify alles uit de kast gehaald om de deadline alsnog te halen.

Applify is wederom een prettige samenwerkingspartner gebleken. Tomislav Trajkovski, de oprichter en directeur van Applify beheerst een hoog technisch niveau en is flexibel ingesteld, met name door zijn kwaliteiten en aansturing van zijn team heeft Clipit een product waar zij erg trots op is!”

Social media monitoring tool

Knipsel-1

Hoe staat jouw organisatie vandaag op internet? Op welke websites, en wat is de toon van de berichten? Hoe doe je het ten opzichte van concurrenten?

Dat zijn vragen waarop je antwoord krijgt met social media monitoring. Je ziet wat je doelgroep en online journalisten over je schrijven. Elke ochtend krijg je een compleet overzicht van de nieuwste berichten uit zowel social media monitoring als online redactionele media waaronder Nu.nl, AD.nl maar ook Frankwatching en Marketingfacts. In onze online portal ontdek je trends en meet je het effect van je online communicatie.

Grafieken

ScreenShot2800_schaduw 

Acties uitvoeren op berichten

ScreenShot2801_schaduw 

Bericht informatie

ScreenShot2802_schaduw