• cadoo-nl_001
  • cadoo-nl_002
  • mercadoo_0004-2
  • banner_slagschaduw
  • mercadoo9
  • mercadoo5

Mercadoo

screenshot mercadoo.nl_01

De klant

Mercadoo.com is de grootste aanbieder van Facebook shops in Nederland. Met meer dan 2.000 aangesloten Facebook winkels en meer dan 20.000 producten biedt Mercadoo.com de mogelijkheid aan kleine zelfstandige ondernemers om binnen een paar minuten een Facebook shop te openen.

Sinds afgelopen najaar heeft Mercadoo daar een online winkelcentrum aan toegevoegd: www.cadoo.nl, waarin de producten van speciaal geselecteerde Facebook shops worden gebundeld. De shops zijn gespecialiseerd in Art&design, Home and living, Mode accessoires en Sieraden. Met Cadoo.nl wil Mercadoo kleine, creatieve ondernemers de mogelijkheid bieden te concurreren met grote bekende cadeaushops en warenhuizen.

Het project

Applify heeft voor Mercadoo Cadoo.nl ontwikkeld en ervoor gezorgd dat er een naadloze integratie is ontstaan tussen de Facebook shops en het cadoo.nl platform dat geheel buiten Facebook opereert. De redactie van Mercadoo kan op eenvoudige wijze bepalen welke shop toegang wordt verleend tot www.cadoo.nl. En welke producten kunnen worden geplaatst in het winkelcentrum. De shopeigenaar behoudt de volledige controle over zijn/haar shop middels een eenvoudige dashboard binnen Facebook. Tevens zorgt Applify voor de hosting en het onderhoud van het platform.

De uitdaging

Metten Koster van Mercadoo:

Welke ‘skills’ zijn er ingezet om tot het gewenste resultaat te komen?
“Mercadoo ging een nieuwe fase in waarbij wij een developers zochten die ervaring hebben met Drupal, eCommerce en complexere multi-shop omgevingen. Applify had al deze skills in huis.”

Waarom de keuze om samen te werken met Applify?
“Applify biedt een hoge mate aan flexibiliteit in de samenwerking die je wilt aangaan. Of je nu volgens een strakke planning of een meer srum-achtige benadering zoekt, Applify is bereid mee te denken en vooral ook mee te doen.”

 

Cadoo.nl

 

mercadoo9

mercadoo_0004